Tafelkleden en pubquizen voor groene energie

 

Wist u dat u al € 60,- per jaar kunt besparen als de thermostaat een graadje lager wordt gezet? Een simpele tip met groot resultaat. Dit is waar het project ‘Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen’ in Ansen, Ruinerwold en Koekangerveld om draait. Op 10 mei vindt de eerste activiteit van dit project plaats: ‘Tafelkleden & Pubquizen’ in dorpshuis Bastogne te Ansen.

In Ruinerwold, Koekangerveld en Ansen zijn de zogenoemde slimme meters geplaatst. Deelnemers aan het project ‘Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen’, kunnen het energie management systeem I-CE aan deze slimme meter koppelen. Daarmee krijgen de huishoudens realtime inzicht in hun elektriciteitsverbruik en gasverbruik. Wanneer de wasmachine of televisie aangezet wordt, zien de deelnemers direct dat het energieverbruik omhoog gaat en met hoeveel!

Samenwerking tussen bewoners en studenten
Het project is een samenwerking tussen de coöperaties EnergieKansen, Ruinerwold Energie Neutraal en Koekangerveld EnergieNeutraal. De uitvoering van het project wordt ondersteund vanuit studentencoöperatie SAMEEN en het bedrijf iNRG. “De terugkoppeling op het energieverbruik, laat de deelnemers eenvoudig zien hoe zij met simpele aanpassingen al flink energie en geld kunnen besparen.”, aldus Janine Bos, voorzitter van studentencoöperatie SAMEEN. “Naast tips voor energiebesparing, krijgen de deelnemers via activiteiten voorlichting over het energiezuiniger en duurzamer maken van hun woning.

Tafelkleden & Pubquizen
De eerste activiteit staat gepland op 10 mei: ‘Tafelkleden & Pubquizen’. Geïnteresseerde bezoekers zijn op 10 mei vanaf 19.30 uur welkom in het dorpshuis Bastogne te Ansen. Op deze avond kunnen de bezoekers via een zogenoemde tafelkleedsessie op een inspirerende manier meedenken over vragen en uitdagingen op het vlak van energiebesparing en duurzaamheid. Naast de tafelkleedsessie zal er een leuke pubquiz plaatsvinden.

Nog nieuwe deelnemers gezocht
Bent u woonachtig in Ruinerwold, Koekangerveld of Ansen? U kunt zich nog aanmelden voor het project, er zijn nog plekken beschikbaar. Dankzij de subsidie, kunnen de inwoners meedoen voor 60 euro. Dat is een flinke financiële  besparing, want gewoonlijk zouden de kosten voor de installatie van het energiemanagementsysteem in uw huis en de kosten van de activiteiten ongeveer 250 euro bedragen. Aanmelden kan via www.i-nrg.com/ansen-koekangerveld-ruinerwold.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X