I-CE en de slimme meter

De I-CE voor energiemonitoring werkt alleen in combinatie met de nieuwe slimme meter, de opvolger van de Ferraris draaischijfmeter. De slimme meter biedt consumenten de mogelijkheid inzicht te krijgen in hun energieverbruik en geeft automatisch aan de energieleverancier door hoeveel gas en elektriciteit u verbruikt. Alle huishoudens en kleine bedrijven in Nederland krijgen uiteindelijk een slimme meter, de uitrol van deze meter vindt gefaseerd plaats en moet ongeveer in 2020 worden afgerond.

Om nu al van de voordelen van deze meter te profiteren dient er een prioriteitsplaatsing (kosten +- 70 euro) te worden aangevraagd bij de netbeheerder (elektriciteit). Na deze aanvraag wordt na enkele maanden de slimme meter geïnstalleerd voor zowel elektriciteit als gas. Na plaatsing van de slimme meter kan de I-CE door middel van de meegeleverde kabel aangesloten worden op de P1 poort van de nieuwe meter.

EAN Codes

Bij de aanvraag van de slimme meter heeft u de EAN codes van uw elektriciteit- en gasaansluiting nodig. Deze kunt u vinden op www.eancodeboek.nl. Hier ziet u ook wie uw netbeheerder is.

Aanvraag slimme meter bij netbeheerder

Stopzetten automatisch uitlezen slimme meter

Standaard wordt de slimme meter regelmatig uitgelezen door de netbeheerder. Deze gegevens gebruikt de netbeheerder om het energienetwerk stabiel te houden. Ook worden de gegevens doorgegeven aan de energieleverancier om je energierekening op te maken. Wil je om welke reden dan ook dat de slimme meter niet wordt uitgelezen door de netbeheerder? Dan kan je het automatisch uitlezen stopzetten. Neem hiervoor contact op met je netbeheerder.

Hulp nodig?

Wij helpen graag kosteloos bij de aanvraag van de slimme meter of het stopzetten van het uitlezen van de slimme meter. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X