I-CE en zonnepanelen

De I-CE geeft standaard inzicht in je netto energieverbruik (verbruik verrekend met de eventuele productie van zonnestroom). Door een extra kWh-meter te laten installeren kan je de I-CE ook direct aansluiten op je zonnepanelen. Zo geeft de I-CE ook inzicht in de pure productie van zonnestroom én je netto energieverbruik (uw verbruik verrekend met de eventuele productie van zonnestroom). Afhankelijk van het aantal zonnepanelen is er een 1-fase kWh-meter of een 3 fase kWh-meter nodig, met optische pulsuitgang. Daarnaast dient deze kWh-meter middels een pulskabel verbonden te worden met het energie management systeem I-CE.

  • 16 of minder zonnepanelen: 1-fase meter
  • 17-32 zonnepanelen: 3-fase meter (informeer een ervaren installateur voor alle zekerheid)

Wij raden aan de extra kWh-meter door een ervaren installateur te laten installeren. Onderstaand schema kan uw installateur uitleg geven over correct het installeren van de 1-fase meter en het aansluiten van de pulskabel. Wat betreft de pulskabel gaat het erom om dat de connector 6 posities heeft en 4 connecties.

Pulskabel

Met de tussenplaatsing van de kWh-meter kunt u volledig uw energiekosten en daarmee uw winst, berekenen. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 06 13 34 81 46.

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X